СОЦІАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ - Трусей, Л. М.; Трусей, Л. Г. ("Вісник НЮУ імені Ярослава Мудрого". Серія: Філософія, філософія права, політологія, соціологія, 2016)
Стаття присвячена проблемі міждисциплінарних досліджень соціальної направленості в такий тяжкий для всього людства період, як перехід від епохи варварства до епохи цивілізації. Відсутні фундаментальні наукові праці загального характеру, які б були фаховим інструментом у соціальній практиці. Окремі міждисциплінарні дисципліни не в змозі відповісти на всі питання сьогодення. Очевидно, на наш погляд, що деякий набір міждисциплінарних дисциплін, системно об’єднаних на принципах міжсистемних взаємодій, сформує достатній з точки зору повноти інструментарій вивчення та прогнозування соціальних явищ. Актуальність теми підкреслюється тим, що складність соціальних процесів надалі буде збільшуватись.