ГЛОБАЛЬНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПРОСТІР В УМОВАХ ГІБРИДНОЇ ВІЙНИ - Погрібна , Вікторія ("Вісник НЮУ імені Ярослава Мудрого". Серія: Філософія, філософія права, політологія, соціологія, 2024)
В статті аналізується механізм трансформації глобального інформаційного простору за умов специфічної «гібридизації» сучасного міжнародного конфліктного протистояння. Доведено, що така гібридизація конфліктів інтересів в сучасних міжнародних відносинах, яка проявляється у поширенні «глобального гібридного тероризму» та «гібридно-месіанської агресії», деформує глобальний інформаційний простір, він поступово втрачає конструктивні функції і набуває ознак каталізатора деструктивних світових змін.