ЛЮДИНА ЯК ОБ’ЄКТ КІБЕРЗЛОЧИННОСТІ - Трофименко, Володимир ("Вісник НЮУ імені Ярослава Мудрого". Серія: Філософія, філософія права, політологія, соціологія, 2024)
Кожна сфера суспільного буття має дві сторони: позитивну та негативні. Не обійшло це і кіберпростір. Кіберзлочинність, як сфера кіберпростору, постійно зростає, змістовно та технологічно оновлюючись. Одним з напрямків кіберзлочинності, що швидко розвивається, є кібербулінг, метою якого є вплив на людську психіку. Таким чином, кіберзлочинці опановують нові способи впливу на людину. У свою чергу, це вимагає активізації наукових розробок в цій сфері.