ІНФОРМАЦІЙНА КУЛЬТУРА СУЧАСНОЇ МОЛОДІ: ФІЛОСОФСЬКА РЕФЛЕКСІЯ ПРОБЛЕМНОГО ПОЛЯ - Прудникова , Олена ("Вісник НЮУ імені Ярослава Мудрого". Серія: Філософія, філософія права, політологія, соціологія, 2024)
У статті досліджено проблемні аспекти інформаційної культури сучасної молоді. Підкреслюється необхідність посилення інтелектуально-аналітичної складової інформаційної культури молодого покоління. Зазначається, що в умовах російсько-української війни духовна сфера вітчизняної молоді стає об’єктом агресивного впливу, який здійснюється через засоби масової комунікації. Визначаються такі негативні риси інформаційної культури молоді як кліпова свідомість, кліпове мислення, гаджетозалежність.