РЕФОРМУВАННЯ ГУМАНІТАРНО-ОСВІТНЬОЇ СФЕРИ У СВІТЛІ КАРГО ДИСКУРСУ - Лімонченко, Віра ("Вісник НЮУ імені Ярослава Мудрого". Серія: Філософія, філософія права, політологія, соціологія, 2024)
Проаналізовано ситуацію у освітній сфері у контексті необхідності її реформування і тих метаморфоз, що при цьому виникають. Зазначається, що між проголошеними принципами і діями виникає дистанція, яку і розкрито при задіюванні етнографічного поняття карго-культ, застосованого у якості поняття соціального аналізу. Визначена специфіка організації гуманітарно-освітньої сфери, пов’язана з роботою у вимірі суб’єктивності.