СИНТЕЗ МИСТЕЦТВ В ТВОРАХ ПАВЛА ФЛОРЕНСЬКОГО ЯК ЗАСАДА ДЕСКРИПЦІЇ СЦЕНІЧНОГО СИНТЕЗУ В КУЛЬТУРІ ХХ СТОЛІТТЯ - Ареф’єва, Анна ("Вісник НЮУ імені Ярослава Мудрого". Серія: Філософія, філософія права, політологія, соціологія, 2023)
Мета статті – визначити сценічний феномен антропологічної межі в контексті синтезу мистецтв як іконографію, за П.Флоренським. Методологія дослідження презентована компаративним та системним підходами, З філософських методів задіяні трансцендентальний, феноменологічний та діалектичний методи, які дають можливість здійснити філософсько-антропологічний аналіз синтезу мистецтв як динамічної цілісності в контексті можливого, наявного та постнаявного модусів існування художнього твору. Наукова новизна статті. Доведено, що Павло Флоренський в контексті пошуків Срібного сторіччя здійснив монументальний проект синтезу мистецтв, який надає декілька облич людини-митця як суб’єкта культури ХХ століття.