РІЗНОМАНІТНІСТЬ ІСНУВАННЯ ЛЮДИНИ У КІБЕРПРОСТОРУ ЯК ОСНОВА ФОРМУВАННЯ АНТРОПОЛОГІЧНОГО НАПРЯМКУ ЙОГО ДОСЛІДЖЕННЯ - Трофименко , Володимир ("Вісник НЮУ імені Ярослава Мудрого". Серія: Філософія, філософія права, політологія, соціологія, 2023)
У публікації досліджуються різноманітні аспекти існування людини у кіберпросторі. Звертається увага на те, що сьогодні кіберпростір є необхідною умовою нормальної життєдіяльності людини. Він охопив як старі, традиційні сфери людського життя, так і створює нові, потребу в яких викликає сучасний розвиток суспільства. Звертається увага і на проблему кіберзлочинності, як явище, що теж отримало розвиток у цифровій реальності. В цілому публікацією доводиться необхідність існування антропологічного напрямку дослідження кіберпростору.