ЗМІНИ В КОНЦЕПТУАЛІЗАЦІЇ НАУКИ В КОНТЕКСТІ ІДЕОЛОГІЗАЦІЇ, ДЕІДЕОЛОГІЗАЦІЇ ТА РЕ-ІДЕОЛОГІЗАЦІЇ СУСПІЛЬСТВА - Кубальський , Олег ("Вісник НЮУ імені Ярослава Мудрого". Серія: Філософія, філософія права, політологія, соціологія, 2023)
Cуспільні процеси відображаються на розвитку наукової спільноти, але діє і зворотній вплив: зміни в науці ведуть до кардинальних новацій в управлінні соціальними структурами. В статті концептуалізовано взаємозв’язок розвитку науки з процесами ідеологізація, деідеологізація та ре-ідеологізація суспільства. Встановлена концептуальна кореляція та демаркація між державотворчою ідеологією та вимогами влади до науки.