СОЦІОЛОГІЯ ВІЙНИ В УКРАЇНІ: НА ШЛЯХУ СТАНОВЛЕННЯ - Требін, Михайло ("Вісник НЮУ імені Ярослава Мудрого". Серія: Філософія, філософія права, політологія, соціологія, 2023)
Досліджено становлення в Україні соціології війни як галузевої соціології або теорії середнього рівня. Визначено об’єкт, предмет, понятійний апарат, запропонована методологія подальших досліджень соціології війни, пропонуються до розгляду її основні напрями та ключові проблеми. Проведений порівняльний аналіз об’єктів та предметів військової соціології, воєнної соціології, соціології армії. Надана характеристика сучасних війн та особливості їх збройної боротьби.