ЗНАЧЕННЯ ЮРИДИЧНОГО ПРАГМАТИЗМУ ТА ЕКОНОМІЧНОГО АНАЛІЗУ ПРАВА ДЛЯ ТЕОРІЇ УХВАЛЕННЯ СУДОВОГО РІШЕННЯ В УМОВАХ СУСПІЛЬНОГО ЖИТТЯ - Коваленко , Ганна ("Вісник НЮУ імені Ярослава Мудрого". Серія: Філософія, філософія права, політологія, соціологія, 2023)
Розглянуто погляди та ідеї мислителів й діячів, що представляють напрямок юридичного прагматизму та економічного аналізу права, ідеї яких мали найбільш великий вплив на світову філософсько-правову думку та формування філософсько-правових поглядів суддів. Показана взаємодія між напрямками юридичного прагматизму, економічного аналізу права та формуванням суддівської філософії. Виділена роль та значення юридичного прагматизму та економічного аналізу права для розвитку філософії правосуддя, яка має знаходитись у постійному контакті з актуальними подіями і проблемами, завдяки чому відбувалося б забезпечення її провідної ролі у розвитку юридичної теорії і практики, через вплив на сучасну правову думку, в умовах сучасного суспільства.