ФОРМИ ВИРІШЕННЯ КОНФЛІКТУ ПРАВОВОЇ І РЕЛІГІЙНОЇ СВІДОМОСТІ В СУЧАСНОСТІ - Качурова , Світлана Володимирівна ("Вісник НЮУ імені Ярослава Мудрого". Серія: Філософія, філософія права, політологія, соціологія, 2021)
Визначено основні види конфліктів між сучасними формами релігії і права. Один з них очолюють представники традиційних церков. Інший – носії нової, нетрадиційної релігійної свідомості – «Нові релігійні рухи». Третій – представники світського правового світогляду. Релігієзнавча експертиза визначається як найбільш адекватна форма вирішення цих конфліктів. Аналізуються ключові проблеми, що виникають в процесі її застосування.