СМИСЛОВІ ВИМІРИ ПРАВОВОГО ЖИТТЯ: ГНОСЕОЛОГІЧНИЙ АСПЕКТ - Коваленко, І. І. ("Вісник НЮУ імені Ярослава Мудрого". Серія: Філософія, філософія права, політологія, соціологія, 2016)
У статті показане феноменологічне розуміння права як горизонту життєвого світу. Обґрунтовано, що смислові характеристики життєвого світу задають контекст інтегративної інтерпретації, метою якої є розуміння смислів права, що містяться у структурах свідомості. Конкретизований зміст концепту правового життя в його смислових вимірах. Зроблений висновок, що у гносеологічному аспекті правове життя може бути визначене як форма потенційної змістовності права, яка реалізується у діяльності суб’єкта права, актуальних формах правосвідомості та є первинною по відношенню до теоретичних тверджень про право.