«СПОРІДНЕНІСТЬ» ЯК ГОЛОВНА ІДЕЯ ПРАВОВОЇ ФІЛОСОФІЇ ГРИГОРІЯ СКОВОРОДИ - Максимов, С. І.; Жданенко, С. Б. ("Вісник НЮУ імені Ярослава Мудрого". Серія: Філософія, філософія права, політологія, соціологія, 2016)
Зроблена спроба розкрити методологічне значення концепту «спорідненості» для обґрунтування національної правової ідеї. Зазначені основні філософські передумови кордоцентризму як світоглядної основи розуміння права. Показано наступництво філософських ідей Сковороди та світової філософії, а також проаналізована ідея «спорідненості» як визначальна для обґрунтування справедливого суспільного устрою і морального підґрунтя права.