РЕЦЕНЗІЯ на підручник «Дзьобань О. П. Філософія науки: підручник. Київ-Одеса: Фенікс, 2024. 516 с.» - Данильян, Олег ("Вісник НЮУ імені Ярослава Мудрого". Серія: Філософія, філософія права, політологія, соціологія, 2024)
В інформаційну епоху, коли наука стала безпосередньою продуктивною силою, а науково-технічна революція набуває неймовірно широкого розмаху, розробка проблем методології та логіки наукового дослідження вважається одним з найактуальніших завдань. Безперервний і постійно збільшуваний потік наукових досліджень, помітне зростання кількості людей, які займаються наукою, сучасна професійна діяльність у будь-якій суспільній галузі вимагає від фахівців фундаментальних знань і умінь у тій чи іншій формі творчо проводити дослідження, використовувати досягнення науки та вдосконалювати свою кваліфікацію. Усе це не тільки стимулює загальний інтерес до проблем наукового пізнання, а й вимагає осмислення науки на філософському рівні.