РІЗНОВЕКТОРНІСТЬ РОЗВИТКУ СУЧАСНОЇ ФІЛОСОФІЇ ЯК ОСНОВА ФОРМУВАННЯ СУЧАСНОГО РОЗУМІННЯ БЕЗПЕКИ - Трофименко, Володимир ("Вісник НЮУ імені Ярослава Мудрого". Серія: Філософія, філософія права, політологія, соціологія, 2021)
Сучасне суспільне буття дуже швидко наповнюється новими сферами життєдіяльності, які потребують динамічного філософського осмислення. Опрацювання на основі нових підходів дозволяє по іншому дивитись на проблему безпеки в новітніх сферах буття людини та виділяти головні серед них. Як приклад, розглядається національна безпека, кібернетична безпека, гендерна безпека.