УКРАЇНСЬКІ КАТОЛИЦЬКІ РЕЛІГІЙНІ ОРГАНІЗАЦІЇ В УМОВАХ РОСІЙСЬКОЇ ВОЄННОЇ АГРЕСІЇ - Васільєва , Ольга Василівна ("Вісник НЮУ імені Ярослава Мудрого". Серія: Філософія, філософія права, політологія, соціологія, 2021)
У статті досліджено організаційну структуру релігійних організацій Української Греко-Католицької Церкви та Римсько-католицької Церкви в Україні. Проаналізовано суть, напрями, форми діяльності католицьких релігійних організацій у сучасних умовах російської воєнної агресії проти України. Охарактеризовано особливості функціонування українських католицьких релігійних організацій на окупованій частині Донбасу. Висвітлено роль релігійних організацій католицького віросповідання у здійсненні суспільно корисної діяльності в Україні в контексті національної безпеки.