КОНТРОЛЬНА ВЛАДА І ГРОМАДСЬКИЙ КОНТРОЛЬ В УКРАЇНІ: ДО ПРОБЛЕМИ ВЗАЄМОДІЇ - Трофименко, Володимир Анатолійович ("Вісник НЮУ імені Ярослава Мудрого". Серія: Філософія, філософія права, політологія, соціологія, 2019)
В роботі розглядаються такі феномени як контрольна влада та громадський контроль. Автор намагається зрозуміти чи є вони частинами єдиної системи та взаємопов’язаними між собою. За результатами проведеного аналізу робиться висновок, що громадський контроль, який структурно може розглядатись як частина контрольної влади, є реакцією громадян на відсутність реальних результатів державного контролю.